T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Pelitli 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu

ERASMUS +KA219 OKULLAR ARASI STRATEJİK ORTAKLIKLAR

WE ARE WHAT WE EAT"   "YEDİKLERİMİZİZ " adlı projemiz dört Avrupa ülkesi okullarından 11-14 yaş grubu öğrencileri ve öğretmenlerini  kapsamaktadır. Projemiz 2 yıl sürecektir. Projemizin koordinatörü  ROMANYA Scoala Gimnaziala Nr 2 -Lupeni  ve ortakları POLONYA-Jaslo,TÜRKİYE- Trabzon  ve  İTALYA-Ragusa.

                                Günümüzde çocuklar boş zamanlarının çoğunu bilgisayar oyunlarına harcıyorlar. Bu sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Eskiden çocuklarımız birlikte açık havada oyunlar oynarlardı ve fast-food tüketmezlerdi. Bu yüzden daha sağlıklı ve daha atletik ve nadiren kilo sorunu yaşarlardı.Teknolojinin gelişimi ile birlikte obez çocukların sayısı, bilgisayar veya televizyon karşısında çok fazla zaman geçirdiklerinden dolayı gittikçe artmaktadır.Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre dünyada 400 milyondan fazla obez vardır.

                Projemizin amacı, ülke genelinde yaygın olarak görülen obezite ile rasyonel bir şekilde mücadele etmek ve obezite ile başa çıkma konusunda toplumun bilgi seviyesini yükseltmektir. Bunu, öğrencilerimize doğru yemek yeme alışkanlığı kazandırarak,onları odalarından çıkarmak, bilgisayar / telefon bağımlılıklarını yenmek ve daha fazla fiziksel aktivite yapmaya ve doğru yemek yemeye teşvik etmek suretiyle yapmayı planladık. Çoculların bilgisayar,telefon veya TV başında geçirdikleri uzun süre yerine geçebilecek alternatif eğlence biçimlerine yönlendirmek istiyoruz. Buna bağlı olarak obezite oranı da düşecektir.

Bu proje, öğrencilerimize uluslararası deneyimlerle doğru diyeti öğretmek için bir fırsat olacaktır. Özellikle kentsel alanlarda, fast food beslenmenin çoğunlukla çocuklar ve genç nüfus arasında sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Bunu durdurmak için projeyi uygulamak istedik. Sağlıklı yaşam tarzıyla gelecekteki Avrupalıları oluşturmak için ,yöresel sağlıklı gıdaları hedef kitlemize tanıtmayı amaçladık. Bu konuda olumlu değişiklikler yapma ve zihniyetleri değiştirme manasında uzun süre gereklidir. Şayet hedef grubumuz yeni fikir ve değerleri benimseyerek vizyonlarını değiştirirlerse,biz bu değişimi yapabiliriz.

 Bu proje aynı zamanda öğrencilerimizin dil becerilerini, sosyal  ve iletişim yeteneklerini geliştirecektir. Aynı zamanda yeni arkadaşlar, yeni kültür ve yeni değerler, özgüven ve daha çok yaratıcılık kazanacaklardır.Biz ve özellikle öğrencilerimiz farklı kültürler ve diğer ülkelerden insanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyoruz.

                Projemizin ortak ürünlerinden bazıları:

- Fiziksel aktiviteler ve her ortak okulun yöresel sağlıklı yemek tariflerini içeren katalog,

- Tüm ortakların yerel yemeklerini gösteren takvim,

- Tüm ortak okullar tarafından tasarlanan projenin ortak logosu,

- Öğrenci değişimleri sırasında öğrencilerin yazdığı günlükler,

- Broşürler, videolar, posterler, kitapçıklar, seminerler için PowerPoint sunumları, fotoğraf albümleri gibi.

 

Ortak okullarımızın web sitelerine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Polonya-Jaslo:   Szkola Podstawowa nr 2 z Oddzialami Dwujezycznymi im. Marii Konopnickiej w Jasle                ;   www.sp2jaslo.pl 

 

 

Romanya-Lupeni:  Liceul Teoretic Mircea Eliade – Scoala Gimnaziala Nr 2 Lupeni                                                ;  https://sites.google.com/site/licteomirceaeliadelupeni/

 

İtalya-Ragusa:      Istituto Comprensivo "Francesco Crispi"                                                                                       ;   www.francescocrispi.gov.it 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 28.10.2022 10:53 - Görüntülenme: 365
  Beğen | 0  kişi beğendi